x-periment
Memandangkan hari ni tak ramai yang ada kat opis,jadi saya buat sikit je roti...buat dalam 1/2 kg..sepuluh saya buat bun ikan bilis dengan cheese..lagi lima saya try buat donut gula dengan resepi bun asas chef anuar..takut jugak kalau2 dah goreng tetiba keras ke hape ke..tapi..jadik jugak akhirnya..malah rasanya lagi sedap dari resepi yang dulu...jadi lepas ni tak payah la saya uli 2 or 3 jenis resepi doh untuk buat donut & roti.boleh la saya uli sekali 2 kg utk buat donut dan roti..jimat masa,jimat api,jimat tenaga...hehehehee...
Sementara tu,saya uli lagi 1/2 kg utk buat bun manis ikut resepi chef anuar jugak.separuh saya buat roti kosong,separuh lagi saya tabur kismis dan uli sekali lagi..so kismis2 tu duk kat dalam arr tu sbb lam gambar tak nampak...jadi..nilah hasilnya!amacam?teruja dak?:p
Resepi bun boleh klik sini.
sebelum & selepas
pandangan dari depan & donut gula
4 Comments:
waaa...roti bun...sedapnye...da lame tak makan :(( lame tak hamek mase nk wat bun neh???
kalau buat 1/2 kg tepung tak la lama sgt...uli dlm 20-30 menet,rehat prtama 30menet,pehtu bahagi2..dlm 10 menet,terus rehat 1 jam sblm bakar(ini utk bun shj,so jimat masa xde nk mmbentuk mcm2 bentuk,bulat je..)1 biji dlm 4ogrm..
wow..cute mute dan montel2, sapa tak teruja weeiii..
fara: utk resepi,akak leh klik kat word "sini" tu..40g tu besar cam potato bun yg jual 1.20 tu..rasanya2 leh arr jual sehengget..yg tu sampel je..
nunur: heheheh...jgn yg buat makin montel dh la..
Post a Comment
<< Home